Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návody

 

        Operace Flashpoint - Resistance

1) Invaze


Začínáte na náměstí v Petrovicích. Pokud chcete, můžete počkat na autobus, ale pokud se vám nechce čekat, přejděte silnici a zajděte na dvůr, kde stojí motorka a u ní chlápek. Po krátké videosekvenci je motorka vaše. Má ovšem málo benzínu, takže se cestou stavte u benzinky. Až se ocitnete v Lipanech (je jedno jestli pojedete autobusem nebo motorkou), běžte do označeného baráku. Objeví se videosekvence, jak se rusové vylodili na Nogově. Nezbývá nic jiného než utíct. Před barákem vemte nějaký auto a ujeďte (nemusíte se bát, rusové po vás nestřílí).


obtížnost : 1/10


2) Křížovatka


Dostali jste se do svízelné situace. Dostali jste se na rozcestí. Prozradit partyzána nebo ne. Já budu počítat s tím, že jste ho neprozradili : nejdříve zkuste vyjednávat (je to na prd). Potom se rozběhněte pro zbraň. Ne však za barák (tam je kulovnice), ale k partyzánovi do stodoly. Najdete ho už mrtvého, takže si vemte jeho zbraň a postřílejte těch pár vojáků. Poberte co můžete a potom si vemte URAL a namiřte si to do partyzánského území (když nepojedete URALem, nestihnete utéct před posilami). Jeďte do sektoru DB-26, kde se mise ukončí.


obtížnost : 2/10


3) Není cesty zpět


Ano, jak už vypovídá název mise, už nemůžete zpátky, nyní se můžete Rusům pouze postavit na odpor. Je čas vrátit se zpátky do minulosti, vzpomenout na starý dobrý výcvik. Ovšem právě teď vás přepadli Rusové, takže na nic nečekejte a běžte ukončit život těch bídných komoušů. Nebude to porblém, protože jejich střelba většinou není soustředěna na vás. Potom se ozve Tasmánský čert, že se k vám blíží tanky, takže se přemistěte k zátarasům, v bedně si vemte RPG a raket, kolik poberete (chtělo by to tři). Za chvíli se dole na pláni objeví T72 a BVP. Počkejte až zastaví a naperte to do nich. Pokud nemáte dostatek raket, musíte se vrátit k bednám a to už je trochu o krk, ale jde to. Potom rychle odveďte partyzány do lesa a přemistěte se k náklaďáku.


obtížnost : 3/10


4) Munice


První pořádná akce se rozjíždí. Nejsou zbraně, takže si je budete muset vzít od Rusů. Nyní již nastal čas - blízko vás projízdí konvoj, který veze to, co potřebujete, takže do toho. V brífingu si vemte RPG s třema raketama. U bodu označeného pro přepad, přejděte silnici a usídlete se na protějším kopci. Připravte si RPG a svým mužům dejte povel ať nestřílejí. Konvoj vede T72, následují dva náklaďáky a na konci je BVP. Počkejte až kovnoj přijede na dostřel, vypalte zahajující raketu na T72, dejte povel ke střelbě. Za pomoci druhého raketometčíka se postarejte o tanky a postřílejte vojáky. Ozve se vám tasmánský čert, že k vám míří tanky (T72 a BVP). Vemte si výbušninu z náklaďáku, postavte ji na cestu a taky si vemte nějakej náboj do raketometu. T72 jede po cestě, takže nad ním odpalte výbušninu a BVP oddělejte raketometem (no problem). Nyní vyzkoušejte, jestli muniční náklaďák není rozbitý a když tak do něj začněte nakládat věci. Nezapomeňte na noční vidění, raketomety (některé věci jako je raketomet můžete nechat nosit vojáky). Na obyčejné pušky se můžete docela vykašlat, ale PK bych určitě vzal. S nákládáním byste si měli pospíšit, protože brzy přijdou pěšky další komouši. Až budete s nákladem spokojeni, vemte si muniční URAL a ostatní nechte jed normálním URALem. Vraťte se do tábora.


obtížnost : 4/10


5) Šrot


Tak zbraně máte, ale bez techniky stejně nic moc nezmůžete. Takže se vyráží pro techniku. Misi budu popisovat podle plánu A. V brífingu si vemte AK47. Projděte lesem. Uvidíte základnu, hlídá ji jenom asi 6 vojáků, ale na hradě je jich slušná zásoba, takže můj plán se musí udělat rychle. Jednoduše popadněte zbraň, běžte k tankům a když potkáte nějakého sověta, tak ho skoste. Nalezte do T80 jako střelec a střílejte po všem ruském. Dávejte si pozor na tankisty, kteří přibíhají a pokoušejí se lézt do tanků - nenechte je to udělat. Až bude vzduch trochu pročištěný, přivolejte ostatní partyzány. Nyní slétává pár ruských parašutistů. Popojeďte kus z vesnice. A pokud parašutisty vidíte, tak je postřílejte. Až dostanete své vojáky pod velení, rozkažte jim nalézt do tanků (velitel je zbytečný). Za chvíli přijede trochu ruské techniky, takže se o ni postarejte (máte tankovou přesilu). Jeďte do trosek, postřílejte zbylé vojáky a pokud potřebujete opravit nebo něco, udělejte tak u náklaďáků stojících ve vesnici. Pak dojeďte do Mokropsů. Tanků se opravdu pokuste získat co nejvíc, protože vám to zjednoduší následující misi.


obtížnost : 5/10


6) Polní cvičení


Nyní rusy trochu poškádlíte. No já bych řek, že Gubu přímo nas*****. Pokud jste v předchozí misi ukořistili všechny tanky a nezabili vám ani jednoho vojáka, máte nyní k dispozici T80, 3x T72, BVP a 11 vojáků. Rozhodně si vemte všechnu techniku. Jeďte k přesunuté pozici, kde jsou asi dva rakerometčíci a pár vojáků (BMP není obsazeno). Nyní vyražte přímo na jejich základnu. Až budete v Bludově, dejte povel granátometčíkům. Potom vyražte. V samotné Modravě je T72, s kterým se budete muset vypořádat, pak je tam ještě BMP a T72, ale pokud je budete hlídat, tak do nich nenalezou. Je tam taky celkem dost raletometčíků a nějaká pěchota, ale s tím už se budete muset vypořádat. Dejte si pozor po chvíli přijedou od východu dvě T72. Rusy vyhlaďte do posledního ruskýho brouka, jinak se mise neukončí.  Obtížnost se dost liší dle toho, jak jste zvládli předchozí misi, takže se nedá určit.


7) První úder


Rusové posílají odpověď na váš útok na Modravu v podobě tankového pluku. Nebude to žádná sranda. Poberte všechny tanky co můžete a jeďte pláněma až na sektor CD-33. Zde je malý kopeček, kde můžete být nenápadní až do poslední chvíle - ruské tanky budou postupně vjíždět na kopec a vaše tanky je budou postupně níčit. Ovšem tak lehké to není, tohle vám jakžtakž vyjde na první vlnu, ale ta druhá vás rozseje. Počítejte s tím, že po bitvě budou skoro všichni vaši muži mrtví. I když zničíte všechny tanky, mise se ještě delší dobu neukončí, protože na Modravu přijdou z jiného směru další vojáci. Teprve až zabijete všechny vojáky, mise se ukončí. Taky si dejte pozor - často nějaký z ruských tanků dojede až do města.


obtížnost : 7/10


8) Rukojmí


Rusům začíná téct do bot a oni to vědí. Nezbývá jim, než si pomoct vydíráním lidí, ovšem ani to se jim nepovede :-). Nejdřív si v brífingu vemte RPG se třemi raketami a jednomu spolubojovníkovi dejte to samé (možná to bude potřeba). Běžte pod vesnici k takovému domu, který je trochu mimo ni (sektor GJ-56). Nyní rychle vyražte, nejdříve asi mezi baráky uvidíte dvoučlennou hlídku, zmasakrujte ji, běžte přímo na dvorek, kde držej rukojmí. Rusové budou zmatení, takže ty čtyři vojáky co tam jsou rychle postřílejte. Potom se stáhněte zpět k táboru (poměrně rychle, portože přijede technika). Od civilistů se dozvíte o přesunu jednotek z Blat, takže je čas toho využít. Sejděte se s ostatními a vyražte. Je možné, že po cestě potkáte rusáky, kteří si "vyrazili na procházku" z Blat. Kdyžtak je pokoste, pokud je nepotkáte, rozdáte si to s nimi až v základně. Až se Blata objeví na horizontu, první co udělejte je, že zničte BVP, co tam jezdí. Potom se pomalu přibližujte blíž a blíž k základně, zadávejte vojákům cíle a pravděpodobně budou Blata dobyta, aniž by si rusové vystřelili. Možná během útoku vás zezadu přepadne T72 a BVP. Na co jste si brali tolik raket ?? Až budou Blata dobyta, seberte všechno, co můžete (hlavně rakety a Dragunov). A pokud vám nehrozí žádný útok rusáků, vemte si muniční URAL, ostatní nechte nastoupit do normálního URALu a odjeďte do tábora.


obtížnost : otázka je, jestli vás přepadnou další tanky, takže 5/10 až 6/10


9) Informace


Máte zprávy o schůzce ruských důstojníků. Pamatujte, že při této misi nesmíte být spatřeni, ani nesmíte nikoho zabít. Usaďte se na sektoru IC-61 v křoví. Vidíte postranní stranu statku. Odtud to možná nezpozorujete, ale ve zdi je díra - to je vaše šance. Chodí zde hlídka. Počkejte až přejde a začněte se plížit přimo ke zdi, prolezte dírou a zalezte do rohu - rozhodně nevykukujte, nepřítel by vás ihned zpozoroval. Za chvilku se objeví animačka, kde se dozvíte o přesunu tanků. Nyní opět počkejte, až uvidíte dírou ve zdi přejít hlídku a odpalzte se z tohohle Rusy prokletého místa.


obížnost : 4/10


10) Obsazení


Potom, co jste se v noční akci dozvěděli o ruských plánech, bude váš plán daleko snažší, takže se můžete spolehnout, že rusům dneska uštědříte pořádnou ránu. Doporučuji vzít si Dragunov, dvě RPG a zbytek místa zacpat nábojema do Dragunova, zvláště jestli nejste dobrý snajpr. Potom ještě tak dva vojáky vyzbrojte raketometem. Začínáte před Mírovem. Obejděte ho zleva, zde se šine silnice k "zámečku" okupovaném Rusy. Zalehněte někde kus před silnicí. Před vámi by měla jít ruská dvoučlenná hlídka, až ji odděláte, objeví se napravo (možná nalevo) celkem dost rusáků, tak je postřílejte. Za chvíli asi přijede BVP - myslím, že vám problém dělat nebude. Do zámečku doporučuji opatrně vstoupit hlavním vchodem. Pozor jsou tam tři dost bystří vojáci, tak si přezbrojte na pistoli nebo si vemte AK a opatrně tam nakukujte, až se ozve hlášení, že je základna dobyta, můžete si být jistí, že v okolí žádní rusáci na chvíli nejsou. Postupujte k druhé základně, zatím ne lesem. Pozorujte les, brzy v něm asi totiž zpozorujete nějaký pohyb - ano je to ruská hlídka. Takže zalehněte, připravte Dragunov a na ně. Až je vyřídíte, běžte již lesem na sektor EA-53, zde budete mít celou základnu jako na dlani. Odsniprujte všechny vojáky, co vidíte a pokud vám došly náboje, dojděte k nejbližšímu rusákovi pro AK. Nyní zavolejte tanky a běžte údolím (sektor DI-64) k základně a vyřiďte zbylé vojáky (pravděpodobně jich tam moc není). Za chvíli přijede nějaká ruská technika, ale s tou si pravděpodobně poradí vaše tanky.


obtížnost : 8/10


11) Protiútok


Po tvrdém útoku vás čeká ještě tvrdší obrana. Nejdříve rychle sedněte k těžkému kulomet a pokropte skupinku Rusů blížících se od východu. Potom přijdou další rusáci z jihu, tak je pokropte taky. Nyní rychle doběhněte k plachtě, kde jsou bedny, vemte co nejvíce min a běžte je dát do jižního průsmyku, kde je očekáván útok. Postavte je ve formě rojnice po celém průsmyku od stěny ke stěně (nedávejte je moc blízko u základny, tanky až tak daleko nepojedou). Já jich použil devět, ale pokud jich stihnete víc, tím líp. Nyní všechny vojáky "schovejte" za zátarasy u základny a samozřejmě nezapomeňte na sebe. Přijíždějící tanky (T72,2xT80 a dvě BVP) snad najedou všechny na miny, pokud ne, oddělejte zbylé raketometem. Jestli přežili nějací vojáci, tak je postřílejte. Nyní nějakou dobu počkejte, za chvíli přijdou z východního kopce další vojáci, až je zabijete, je to vše. Ovšem přilétají ruské vrtulníky a vy nemáte na ně nic, takže nezbývá nic jiného, než se stáhnout, tak to udělejte a v základně se příliš nezdržujte, protože přijedou i pozemní jednotky.


obtížnost : 6/10


12) Kontraband


Američani vám vezou zbraně a vy si pro ně musíte "jenom dojít". Dojeďte náklaďákem k pobřeží, vypalte světlici a vyčkejte na člun. Až bude vše naloženo, jistě uslyšíte BVP a vrtulník - ano Rusové vás našli. Ale nebojte, vemte náklaďák a rozjeďte to směrem k počáteční pozici, ale musíte se držet za horizontem. A odtamtud již celkem v klidu až do tábora - ani za vámi nemusí moc stát štěstí a žádnýho rusáka nepotkáte.


obtížnost : 2/10


13) Pomsta


Přišel čas odpalty, přišel čas skoncovat s jejich nicotnýmí vrtulníčky. Nejdříve v Brífingu vybavte všechny nějakým raketometem, sobě dejte RPG a vůbec, níčím nešetřete, je to možná nejtěžší mise co v Resistance najdete. Vydejte se k západnímu pobřeží a podel něj až k základně. Pokud potkáte nějkaou techniku, nechte ji zatím být ať máte moment překvapení. Držte se opravdu hned u moře za horizontem až budete úplně pod základnou (asi sektor BA-54). Nyní podnikněte rychlý útok, postřílejte nějaké vojáky, co vám stojí v cestě a ničte všechny vrtulníky (odtud byste měli vidět úplně všechny - jeden je v hangáru). Možná se to napoprvé nepovede a nejspíš ztratíte dost vojáků. Ale počítejte s tím, že vaši většinu vrtlníků zníčí automaticky, ale po některých pořád ne a ne vypálit, takže se budete muset taky přidat. Jakmile budou všechny vrtulníky zničeny, okamžitě se stáhněte za horizont (pokud budete moc pomalí, přijde na vás i pár vojáků zprava a budete fakt úplně v pr****). Zdrhejte opět podel moře až k autu, ale dejte si pozor, u základny vás ještě může pár vojáků přepadnout zezadu. Také si všimněte, že AI s AA raketometama střílí i po tancích, takže vemte na vědomí, že se může stát, že vzlítne vrtulník a vy ho nebudete mít čím zníčít. Možná se na vás přijede podívat i nějaký ten tank, ale ten nebude dělat problémy. Pokud se zde také předlouho zdržíte, můžou přijet i čtyři tanky, ale pravděpodobně potkáte jenom BVP. Dojděte k náklaďáku a jeďte do vesnice.


obtížnost : 10/10


14) Ohňostroj


Ne, tak to Guba neměl dělat - toho bude litovat. Prvním krokem je zničení mostu, který je strategický cíl na tomto ostrově. Vybavte se snajprovkou, třema výbušninama a do skupiny vemte tak dva raketomety. Přesuňte se na pahorek označený na mapě a najděte si nějakou dobrou sniprovskou pozici (nemusíte vyhledávat úkryt, stačí jenom abyste viděli na vesnici). Měli byste vidět minimálně dvě hlídky před vesnicí. V jedné je sniper, ten by se měl stát vaší první obětí, protože jako jediný vám může zatopit. Dejte povel ke střelbě ostatním snajprům a zavolejte dělostřeleckou palbu. Nyní už tam asi moc vojáků nezbylo, takže se připližte s ostatními blíž a zbytek dodělejte. Od Neveklova se na vás pravděpodobně přijede podívat BVP, ale to vám moc nezatopí. Nechte své stát u vesnice a běžte zničit most, ale asi si všimnete, že na mostě se motá pěkných pár rusáků, tak na nic nečekejte, od nějaké mrtvoly seberte PK a pokropte to tam, myslím, že za chvíli se všichni rusáci budou válet v kaluži krve. Nyní běžte na most a pomocí velitelského pohledu položte výbušniny pod pilíř, odpalte most, posbírejte, co můžete a stáhněte se do lesa.


Poznámka : v průběhu útoku samozřejmě můžete povolat tanky, ale jde to v pohodě i bez nich.


obtížnost : 7/10


15) Průsmyk


Když jste zničili most, rusové musí svoje zásoby tahat přes hory a to je vaše území... Nechte svoje muže na začátku a vemte z beden náloží, co poberete. Běžte na silnici a první položte na nějaké výrazné místo, nejlépe na orientační bod. Pojede pět náklaďáků za sebou, takže uvažte, jaké je místo mezi vozidlama a podle toho položte výbušniny. Dostáváte informaci o průzkumném vozidle, dojděte si pro zbytek výbušnin (je jich tam jenom šest) a vyčkejte v úkrytu až UAZ odjede. Položte zbytek výbušnin (máte o dvě výbušninyu navíc, takže by to měli koupit všechny náklaďáky). Schovejte se. Za chvíli obdržíte informaci o spoustě tanků, ale to je vám jedno, vy jednoduše odpálíte nálože nad náklaďáky a mezi tím si může projet tanků kolik chce. Až nálože odpálíte, rychle zaběhněte za horizont a stáhněte se do vesnice.


obtížnost : 5/10


16) Hon na králíka


Nyní máte dost zbraní, techniky a vzteku k zaútočení na hlavní město. Takže se jde na to. V brífingu si vemte RPG a Dragunov. Na T55 pobízejících k obsazení se vykašlete, místo toho běžte, dokud nebudete mít nepřátelské opevnění na horizontu. Ze všeho nejdříve se postarejte o těžké kulomety a potom se snažte zabíjet hlavně raketometčíky, ostatní vám rádi pomůžou. Za chvíli z východního kopce BVP a T72, ale o ty se pravděpodobně postarají vaše tanky, čekající v Lánech na povel - pokud ne, postarejte se o ně sami. Až postřílíte všechny, že nikoho neuvidíte, tak nikam neběhejte. Mějte na paměti, že nyní se sem blíží všichni vojáci z hlavního města. Přibližte se k předsunuté obranné pozici. Nyní na vás už asi nepřátelé útočí ze všech stran, ale nepokoušejte se vlézt do T55, protože raketomet má tak 75% rusů. Místo toho raději na pomoc zavolejte tanky a speciální jednotky, ale ty vám moc nepomůžou, musíte si prostě poradit sami. Radím vám, hlídejte všechny světové strany, nepřítel na vás leze odevšad. Do toho se ještě přidá BVP, ale to je jenom zákusek. Až bude vše vyčištěno, běžte do města, kde na vás ale čekají akorát tak dva komouši na náměstí.


obtížnost : 10/10


17) Past


Je čas vykopat Rusy definitivně !!! Opět doporučuji si vzít snajprsku, jednu nebo dvě nálože viz. níže a zbytek RPG, potom bych ještě všechny vaše spolubojovníky vybavil také raketometem. Nejdříve musíte zlikvidovat tankovou hlídku. Nechte svoje muže u stojícího UAZ a běžte položit nálože na silnici mezi benzinkou a vesnicí. Pojede BVP a T72. Nevím jestli chcete použít oboje dvoje nálože, protože tanky jedou vždy různě daleko od sebe a je náhoda jestli to vyjde nebo ne. Já to dělám tak, že náloží zlikviduju jenom T72 (jede sice až jako druhý, ale to neva) a BVP dodělám raketometem. Po zníčení hlídky si doplňte rakety v bednách u UAZ a vydejte se k Petrovicím. Zaujměte pozici zhruba na sektoru DE-62. Ze všeho nejdříve odsniprujte těžké kulomety, nyní pravděpodobně nikde ani živáčka (v samotném městě toho moc není). Povolejte oboje tankové roty tj. falešnou hlídku a rotu tygr. Ve měste je BVP a T80, ale s tím si vaši poradí. Pokud můžete, tak jim samozřejmě pomozte. Nyní asi uvidíte vylézat pár vojáků, tak je vyřiďte a až bude opět prázno, vstupte do města, kde zaujměte pozici zhruba na náměstí. Možná odtsud vidíte nějaké vojáky na kopcích, tak je kdyžtak oddělejte. Ale hlavně si všímejte BVP, T72 a T80 přijíždějících od jihu. A s těma už si vaše tanky neporadí. Pravděpodobně kolem vás pojedou, takže se snažte vyřídit úplně všechno (mě se podařilo zníčit všechny tanky, jenom musíte mít schopné lidi s raketometem). Nyní na vás začnou útočit pěší rusáci ze západu a jihu, vyčkejte si na ně na náměstí a až je odděláte mělo by to být všechno. Jó, Jó, Nogova je svobodná, ale pozor na Gubovy ďábelské plány...


obtížnost : 9/10


18) Boj o oheň


Jak jste asi již poznali v OFP má Guba vždy připravenou nějakou sviňárnu. "V Budoucnu" atomovku a nyní letadla s napalmem. Na americkou ani žádnou jinou pomoc se nespoléhejte, musíte si poradit sami. Zásadní rozhodující věcí v této misi je vzít si RPG se třemi raketami a dále nějakou normální bouchačku. Nejdříve oddělejte ty čtyři Spetznatz pronásledující Gatovského, kteří nyní přicházi od severu. A teď se vydejte pouští směr letiště. Budete dostávat spoustu zpráv od tankových rot, ale ty dlouho nevydržej, jak už jsem řekl, je to na vás. Přelezte onu vysokou horu poblíž letiště a odtud ještě blíž k letišti, přesněji směr přistávací dráha. Od sektoru BC-60 byste již měli vidět všechny tři letadla. Tak na nic nečekejte a zničte je raketometem (nezapomeňte, že musíte mířit trochu nahoru). Ano to je konec mise, samozřejmě s náložema by to bylo něco jinýho, protože vojáků je tam jak naděláno.


obtížnost : 6/10


Tímto vám blahopřeji k dohrání Resistance, ale ještě předtím, než začnete skákat do vzduchu, tak se bedlivě usaďte na židli a  pokochejte se poněkud překvapivým závěrem.


KONEC.

 

   Operace Flashpoint - Red Hammer

 

Red Hammer je datadisk, který vyšel všude možně po světě, jen ne u nás. Bylo to tak mezi společnostmi Codemaster a Bohemia Interactive domluveno, že v zahraničí vyjde Red Hammer a u nás Resistance.


A) Příběh


Příběh datadisku je úplně stejný, jako v základní kampani Cold War Crisis, ale nyní se postavíte na stranu agresorů - Rusů.


Budete hrát za bývalého vojáka speciálních jednotek Spetznac - Dmitriho Lukina. Ten byl však degradován na vojína a propuštěn ze Spetznac, protože při jedné misi v Afghanistánu odmítl zničit konvoj plný civilistů.


Datadisk je v angličtině, proto před většinou misí bude uveden stručný překlad, který vás zasvětí do příběhu.


B) Hra


1) Red Hammer


Je to tady, generál Guba se rozhodl, že zaútočí na Everon.


Začínáte na vyloďovací pláži u majáku na jednom cípu z Everonu. Postřílejte příchozí civilisty s AK a kulovnicemi a získejte maják. Přijedou dvě BVP a URAL. Nastupte dovnitř a jeďte dál.


Vystupte před pumpou, kterou získejte, civilové jsou dobře schováni. Pak odrazte partyzánský útok ze severu. Zpět do auta, a do Laruns, kde se máte sejít s jednotkou Boris.


Ti už jsou ale mrtví, tak před městěm vystupte a zabte nepřítele na nádvoří a v domech u oken.


2) Occupation


Nyní se musíte zbavit ostatního odporu a získat několik strategických pozic na Everonu, které ovládají partyzáni.


Vydejte se společně do první vesnice, kde je pár partyzánů. Jsou schovaní za pytlemi s pískem, ale granáty to jistí. Po dobytí první vesnice váš velitel zpanikaří, protože již nechce dál zabíjet civilisty a uteče na velitelství. Nastupte do V3S a jeďte k dalšímu městu. Cestou potkáte několik partyzánských hlídek, tak se na ně vrhněte.


Získejte i druhé město, kam jste právě dorazili. Vyčkejte příjezdu posil. Pak se vydejte do tábora partyzánů. Stačí střílet venku a za plot nelézt, oni přijdou sami.


Teď prozkoumejte okraj lesa mezi táborem a letištěm, je tam partyzánský tábor.


Posledním cílem je letiště. Cesta k němu je snadná,ale vstupní bránu hlídá T55 a partyzáni. Po zabití všech nepřátel mise končí.


3) Babysitting??


Vaším dalším úkolem je dopravit Gubovo sekretářku Angelinu do Montignacu.


Nasedněte do muničního URALu a jeďte za vaší jednotkou. Držte se blízko, jinak budete popraveni za dezerci. V jedné farmě číhají partyzáni. Vystupte a raketometem (v muničním autě) zničte T55, pak i ostatní vojáky.


V jednom z domů je civilista, přijďte k němu a dá vám klíče. Nastupte do V3S a vraťte se k URALu. Angelina přestoupí a vy pokračujte do Montignacu. Ve vesnici vás přepadnou tři partyzáni, tak je přejeďte. Můžete počkat na T72, která vám jede na pomoc, ale není to nutné.


Po misi jste povýšen do hodnosti seržanta.


4) Repulsion


Nyní máte ubránit přístav Saint Pierre od útoku amerických imperialistů. Vznešené, ale úsměv vám opadne poté, co zjistíte, že přístav bráníte jen v pěti lidech.


Ve stanu vezměte raketomet STRELA a sundejte oba vrtulníky, pokud se vám to povede, tak nikdo nestihne vyskočit. Pokud ano, tak zničte odpor. Nyní vezměte kulomet a zničte V3S s partyzány, která jede z pravé strany moře od hradu.


Po pobití nepřátel přijedou posily, nastupte do URALU spolu s vašimi lidmi a pokračujte do Lewis.


5) Beachhead Assault


Invaze na Malden je tady, tomu se říká blesková válka.


BVPčka vás vylodí na pláži, tak postřílejte Američany v okolí. Vpravo od místa, kde jste se vylodili je kopec (na mapě červeně) a tam přijedou americké posily. Zlikvidujte je včetně sniperů a seberte nějakou sniperku a raketomet. Po tom, co pláž zajistíte, tak se dejte k městu.


Vlevo od něj je jeep s kulometem, ale se sniperkou to není problém. Ve městě zničte Vulcan a rychle pryč, přijedou totiž posily. Dejte pozor na Amíky za ostnatými dráty.


Na pláži mise končí.


6) Under Fire


Část ostrova je vaše, ale nemůžete nasadit letectvo, protože pobřeží hlídají Vulcany, to je váš nový cíl seržante.


Jeďte s autem až ke dvoum domům, tam zahněte doleva na polní cestu. Na výběžku již uvidíte Američany, tak se postupně probijte až k jejich táboru. Jsou zde dva Vulcany, ale obrana není velká. Postřílejte odpor a v táboře počkejte na nepřítele, který přijede z jihu lodí.


Vezměte raketomet a zpět do URALu. Jeďte dál na jih a vystupte z auta kousek od základny. Připližte se na úpatí a vystřelte raketu do Vulcanu, jde to. Musíte jen mířit trochu výš. Škody jsou značné, tak se stáhněte a rychle zpět.


7) Picking Up The Pieces


Při návratu na základnu byl váš URAL napaden americkými tanky M60 a zničen. Vy jste však stihl útéct. Rychle zaběhněte do lesa vlevo a pokračujte jím k vesnici. Zjistíte, že okolo jsou americké hlídky a vaši spolubojovníci mrtví.


Ve vesnici však najdete jednoho tankistu, kterému dejte zbraň. Pokračujte ke skladu, kde zničte jednotku nepřátel a vysvoboďte vašeho muže ve stodole. Ukradněte opravárenské vozidlo a vraťte se do vesnice k rozbitému tanku, který opravte.


Pokračujte na sever, kde před další vesnicí zničte všechny raketomety a tanky M60. Po jejich likvidaci budete informováni rádiem. Urychleně se vraťte do vesnice a ubraňte URAL před M60tkami z jihu.


8) Tank Rescue


Osvobození odříznutýchl tankistů, tak to je další cíl. Vydejte se s T72 po silnici a ve městě zničte všechny tanky a vojáky. Pak pokračujte k cíli, kde naberte tankisty do V3S.


Všichni se dostaňte k pumpě, kde jsou vaše tanky. Nalezte do nich a hurá pryč.


9) Rear Guard


Vaše jednotky ustupují z ostrova a vy fungujete jako krycí tanková divize.


Hned po startu otočte dělo a zničte tanky M1A1 a M60. Počkejte na M113 a zničte ho. Pak pokračujte k další oblasti, kde rozstřílejte přijíždějící tanky M60 vpravo.


Další waypoint a vlevo je skupina Amíků. Nezapomeňte, že všichni se musí dostat do přístavu. Tam nasedněte jako střelec do ZSU 3 Šilky a zničte Cobru a pak i lodě, které na vás útočí.


10) Marooned


Ústup proběhl úspěsně, ale vaši se na vás jaksi vybodli. Jedinou možností je odletět.


Se zdravotníkem se dostaňte k táboru, ale předtím postřílejte pár Amíků u táboráku a stanu, kde vemte raketomet. Samotný tábor i vrtulník je dobře dobře hlídán, proto je všechny postřílejte včetně přijíždějících posil zprava.


Nastupte do vrtulníku a leťte na letiště. Tam zničte všechny nepřátelské vrtulníky.


11) Grounded


Vrtulník máte, ale byli jste sestřeleni.  Postřílejte příbíhající piloty a pokračujte na základnu, kde jste ukradli vrtulník. U letištní brány je tříčlenná skupinka nepřátel, tak je postřílejte.


Většina lidí na základně je od minula pobita, ale stále jich tam pár pobíhá. Po jejich eliminaci se zmocněte nákladní cisterny a vraťte se k vrtulníku.


Doplňte palivo a leťte k opravářské stanici, která se vám po chvíli letu ukáže. Palivo vám utíká ukrutně rychle, ale co se dá dělat. Před opraváři zapněte stabilizátor, jinak vám potom vrtulník spadne na zem.


Po sekvenci leťte zničit americký konvoj, který útočí na vaše vojáky. Naberte vaše kluky ve vesnici a zničte i druhou kolonu Američanů. Pak leťte pryč z ostrova.


12) Assassination

 

Skvělé, Guba vás povýšil do Spetznac, jaká krása. Nyní musíte zabít americké důstojníky.


Vrtulník vás vysadí daleko od vesnice, tak se tam vydejte. Postřílejte stráže u drátů a velitele v domě u kostela. Seberte raketomet a postřílejte zbytek nepřátel. Oba velitelé přijedou podle plánu v M113, které stačí odstranit raketami. Pak se dostaňte k extrakční zóně, kde vás vyzvedne vrtulník.


13) Allamo


Další úkol je ubránit Montignac před útočí tankovou jednotkou.


Vhodně na příjezdové cesty rozestavte ostnaté sráty (Build a fence here) a před ně položte miny. Také si připravte bedny s municí (move ammo create). Tanky jezdí vlevo, takže se připravte.


První přijede jeden Abrams přímo proti vám do centra. Druhá vlna je také v pohodě, tu zastavíte - 4 M60 tanky. Třetí je horší - M113 s pěchotou útočící zleva. Další jsou opět čtyři M60 a nakonec tanková divize, před kterou utečte k vrtulníku a rychle pryč.


14) Under Orders


Seberte svou jednotku,  se kterou máte za úkol zničit polní nemocnici a konvoj. Proběhněte lesem a pobijte tři střážné na asfaltce. Pokračujte k dalšímu lesu, ze kterého vyběhne americká jednotka. Pokračujte pomalu k nemocnici a zabte všechny nepřátele včetně M113, která přijede po cestě.


Po vybití nepřátel nastupte do nějakého vozidla a pokračujte k cíli mise. Tam shlédnete intro, ve kterém zničíte konvoj plný civilistů.


15) Dark Path


Jste znechuceni zničením civilního konvoje, ale život jde dál. Dva američtí důstojníci a partyzánský vůdce musí být popraveni.


K první vesnici je to kousek, jen pozor na hlídky v okolí. Samotný důstojník je v centru, snadno ho zabijete a ostatní okolo také. Vezměte jeep s kulometem a pokračujte k druhému cíli. Až budete na dohled od ohniště, tak ho pokropte a okolí také. Při troše štěstí zabijete důstojníka ihned, bez většího boje.


Jeepem pokračujte k lesu, který je před místem, kde se schovává partyzán. Proběhněte les, jen pozor na speciální jednotky Američanů. Před budovami hlídají partyzáni, které zabte a doběhněte k cíli.


Naskočí animace, ve které zjistíte, že partyzánský vůdce je váš bývalý kamarád ze Spetznac Freeze a ten vám ukáže, co se na ostrově děje a také, že nebojujete za matku Rus, ale za plukovníka Gubu.


16) Rage


Rozhodli jste se, že již nebudete více bojovat za Gubu a přidáte se k partyzánům na Kolgujevu.


Pokračujte k první základně, zabte stráže a rychle naskočte jako střelec do tanku, který je blízko. Všechny postřílejte a zničte vaše cíle - benzinku a munici. Přijede tank, který vyhoďte do vzduchu vaším dělem a zničte i ty okolní, aby za vámi nikdo nejel. Možná přiletí vrtulník, ale dělem a nábojemi HEAT se dá snadno sundat.


V tanku pokračujte podél lesa vlevo k další základně. Opět zabijte pěchotu, tank a BVP, které je v táboře. Exploze zabije mnoho Rusů, takže je dobré střílet i do prázdných vozů. Pak zničte benzinku.


Poslední cíl je zničit vrtulníky, ale půlka jich vzlétla a vy jste je jistě sestřelili. Stačí zničit jeden a výbuchy dodělají zbytek. Nakonec se dostaňte do cílového prostoru lesa.


17) Insurrection


V lese jste našli skupinu partyzánů a ti vás žadají o pomoc dobýt zpět jejich vesnici.


Partyzány nechte na kopci, odkud uvidí a zabte všechny hlídky u plotu na vaší a pravé straně, jestli tam nejsou, tak na ně počkejte. Seberte granáty a sypte je na BVP u brány vlevo (pokud nevíte, kam padají, stiskněte ihned po odhození klávesu, která vám ukáže velitelský pohled na jednotku - standartně [.] na numerické klávesnici.


Uvnitř to vyčistěte granáty a dojděte k bedně s municí - vaši kluci se ozbrojí. Pokračujte k vesnici a cestou zničte ujíždějící URAL. Ve vesnici pokropte nepřátele a zničte BVP a loď.


18) Savior


Americké síly se vyloďují na Kolgujevu a vy jim s invazí musíte pomoct.


S vašimi hochy se dejte k základně, kterou jste dobyli před touto misí, postřílejte obranu a ukradněte oba tanky. Pokračujte na pláž, kde zničte veškerý odpor, nic zajímavého.


Pak se rozjeďte přímo na základnu, která je na kopci a rozstřílejte tamní pěchotu a tanky, včetně ostatních vozidel.


Dalším cílem je základna, projeďte skrz bránu a na základně střelte do pár BVP a tanků, tím se spustí řetězová reakce a vše bouchne. Zničte i vrtulník vpravo.


Nakonec se dejte k sídlu velitelů a všechny zabte.


19) Race against time


Váš přítel z odboje byl zajat a má být během 15-ti až 20-ti minut popraven, to se nesmí stát.


Nasedněte všichni do T72 a jeďte dopředu, kde zničte hlídku a BVP. Vydejte se cestou nahoru a zničte BVP s T80. Pak to po horizontu a skalách vemte k základně, kde zničte vojáky a vozidla, která tam jsou umístěna. Osvoboďte zajatce a rychle odjeďte stejnou cestou zpět.


Jen pozor na posily, které přijedou po osvobození Freeze.


20) Hidden Agenda


Jste převlečeni za Rusa, tak se vydejte pomalu se zbraní na zádech k bráně. Pokračujte k munici, ale zastaví vás důstojník. Toho si nevšímejte a v klidu položte miny (akční tlačítko). Jděte k bedně s municí a pložte zde také minu, jen pozor na druhého důstojníka. Třetí cíl jsou BVP, položte minu mezi ně. Nesmí vás však nikdo vidět a ani jeden z důstojníků, který vás pozná.


Po položení bomb se dejte na startovní pozici a schovejte. Odpalte bomby a rádiem přivolejte Amíky. Postřílejte pěchotu a dojděte ke dvoum důstojníkům, kteří jsou v dokách. Naskočí animace a vy s nimi opustíte ostrov. Nakonec jste však opět povýšeni do Spetznac.


KONEC.